1 Ιουλίου 2015

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας η καθιερωμένη πλέον ετήσια συναυλία του «Μουσικού Εργαστηρίου του Γυμνασίου Βάμου».

Η άποψη του Διευθυντή μας καθηγητή Αρχιτέκτονα Μηχανικού κ. Περικλή Μαχαιρά.

            Την Τρίτη 12 Μαΐου 2015, στην αίθουσα εκδηλώσεων (αίθουσα Λαμπράκη) του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε η συναυλία ή το μιούζικαλ; του «Μουσικού Εργαστηρίου του Γυμνασίου Βάμου», όπως είναι ο ακριβής τίτλος του.
Η Νικολέτα και η Πόπη, σαν τραγουδίστριες του Κέντρου Διασκεδάσεως “Το Χάραμα”.

         Οι μαθήτριες Ζαννή Έφη, Καραβελάκη Χαρά, Κατσούλη Πόπη, Μαρικάκη Ελένη, Μπραχουσάϊ Ντόνα και Χατζή Αριάδνη με τη συμμετοχή των πρώην μαθητριών μας Μπραχουσάϊ Νεάντας και Χατζή Νικολέτας στο τραγούδι και οι καθηγητές τους Σμυρνάκης Τίτος στο μπουζούκι και Πογιατζής Γιώργος στο βιολί και στην ακουστική κιθάρα μας πρόσφεραν μοναδικές και απολαυστικές στιγμές της Ελληνικής λαϊκής μουσικής. 
Οι τραγουδίστριες του Κέντρου Διασκεδάσεως “Το Χάραμα” με τους μουσικούς που τις συνοδεύουν (Καθηγητές κ. κ. Γιώργος Πογιατζής και Τίτος Σμυρνάκης).

            Της μουσικής του Γιώργου Ζαμπέτα και του Βασίλη Τσιτσάνη που συνόδεψαν γενιές και γενιές Ελλήνων στις χαρές και στους πόνους τους, στις απογοητεύσεις και στις ελπίδες τους. Και είναι πράγματι καταπληκτικό το πώς αφομοίωσαν τη μουσική και τα λόγια των τραγουδιών των δύο μεγάλων αυτών συνθετών. Το πώς τα έκαναν κτήμα τους, ένα με τον εαυτό τους και μας σαγήνεψαν, μας μάγεψαν.
            Τι εξαιρετικές φωνές! τι καταπληκτικές φωνούλες! τι θεατρικότητα πάνω στη σκηνή !!! Μας άφησαν όλους, μαθητές και καθηγητές, άφωνους και γιατί όχι; Εκστασιασμένους !!!
            Όμως, ένα φωνητικά τέλειο αποτέλεσμα και θεατρικό επίσης, κάπου βασίζεται. Και εδώ πρέπει να αναφερθούμε στους καθηγητές – καθοδηγητές τους τον κ. Γιώργο Πογιατζή, καθηγητή Μουσικής και τον κ. Τίτο Σμυρνάκη, καθηγητή Φυσικό και μουσικοσυνθέτη. Τους δύο αυτούς ανθρώπους, που καθιέρωσαν το «Μουσικό Εργαστήρι του Γυμνασίου Βάμου» στη συνείδηση του Χανιώτικου κοινού, σαν ένα πολύ πετυχημένο μουσικό σύνολο που άλλαξε τη Μουσική Παιδεία στα Χανιά. Που έβαλαν, με την προσωπική τους σφραγίδα, τη Μουσική στο ύψος που της αξίζει στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του τόπου μας. Η προσφορά τους, όλα αυτά τα χρόνια, είναι πολύ μεγάλη και πολύ σύντομα θα έρθει η στιγμή που το «Μουσικό Εργαστήρι του Γυμνασίου Βάμου» θα παίξει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο πέρα από τα Χανιά.
Μαθήτριες και Καθηγητές μας παρουσίασαν ένα καταπληκτικό Μιούζικαλ και ανταποδώσαμε με πολύ ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα.

            Στις μαθήτριές μας και στους συναδέλφους καθηγητές – καθοδηγητές αξίζουν πολλά, μα πάρα πολλά συγχαρητήρια και ευχές, πολλές ευχές για υγεία, καλή πρόοδο στα μαθήματά τους, καλή πρόοδο και τύχη στις μουσικές ανησυχίες όλων τους και συνέχιση της μουσικής προσφοράς τους στο μαθητικό δυναμικό του Γυμνασίου μας που τόσο ταλέντο τελικά διαθέτει και ευτυχώς το εντοπίζουν έγκαιρα οι αγαπητοί μου συνάδελφοι και το καλλιεργούν σωστά με κόπο, πολύ κόπο, διαθέτοντας πολλές ώρες εξωδιδακτικές και πολλή από τη δική τους ενέργεια και πολύ από το δικό τους ταλέντο στη χορωδία, στην καλλιέργεια των φωνητικών δυνατοτήτων των μαθητών τους, και ασφαλώς στη μουσική συνοδεία τους παίζοντας βιολί, ακουστική κιθάρα, μπουζούκι, ηλεκτρική κιθάρα (μπάσο) και ντραμς, συνοδεύοντας τις χαρούμενες φωνούλες τους.
Και το σχολείο θα είναι πάντα δίπλα τους να υποστηρίζει τις δράσεις τους, τη μουσική τους εκπαίδευση και κάθε τους προσπάθεια που στοχεύει στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας.
Ο Διευθυντής
 Περικλής Μαχαιράς


Σχετικά βίντεο των παραστάσεων του Μουσικού Εργστηρίου υπάρχουν στο Youtube:
Δείγμα των τραγουδιών που περιέχει το CD Αφιέρωμα στους Ζαμπέτα - Τσιτσάνη: