8 Μαΐου 2016

Συναυλία ΒΑΜΟΣ αλα ROCK στην αυλή του σχολείου μας



     Την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 η παράσταση του Μουσικού Εργαστηρίου παρουσιάστηκε για τους μαθητές του Γυμνασίου μας σε ένα ξεχωριστό χώρο στην αυλή του σχολείου μας και με τρόπο που ταίριαζε απόλυτα σε μια ROCK συναυλία.   Οι φωτογραφίες είναι εύγλωττες :
  
 




     Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος κ Ματζοράκης, Ο πρόεδρος του ΔΣ του πολιτιστικού Συλλόγου Τσιβαρά, ο πρόεδρος και μέλη του ΔΣ του πολιτιστικού Συλλόγου Βάμου η πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Βάμου. Την συναυλία παρακολούθησαν επίσης μαθητές του ΓΕΛ Βάμου και του Δημοτικού σχολείου Βάμου.


    Το σχολικό έτος 2015-2016 είναι η έβδομη κατά σειρά χρονιά λειτουργίας του προγράμματος «Μουσικό Εργαστήρι Γυμνασίου Βάμου» που κατά τα έξι προηγούμενα χρόνια σημείωσε μεγάλη επιτυχία.  Εκτός από τις ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις που έγιναν κάθε χρόνο στο χώρο του σχολείου παρουσιάστηκαν CD με ηχογραφήσεις από μαθητές της ομάδας. Επίσης πολλές άλλες εκδηλώσεις όπως οι σχολικές γιορτές (17η Νοεμβρίου, 28η Οκτωβρίου και 25η Μαρτίου), τα κάλαντα στην πλατεία του Βάμου (2011), τη συναυλία στο αμφιθέατρο του Βάμου (2012), συναυλία στο Θέατρο Βλησίδης (2013), παράσταση στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (2015), συμπληρώνουν την πλούσια δραστηριότητα της ομάδας.

    Υπεύθυνοι καθηγητές είναι οι: Γιώργος Πογιατζής καθηγητής Μουσικής και Τίτος Σμυρνάκης καθηγητής Φυσικής του σχολείου μας. Από το 2009 το πρόγραμμα έχει ως στόχο να αποκτήσουν τα παιδιά την ικανότητα, συνεργαζόμενα σε ομάδα, να καλλιεργήσουν και να παρουσιάσουν το ταλέντο τους σε μουσικά όργανα και στο τραγούδι. Μαθητές του Λυκείου Βάμου (παλαιότερα μαθητές του Γυμνασίου) συνεργάζονται με τους νέους μαθητές του Γυμνασίου για να παρουσιάσουν τη φετινή μουσική εκδήλωση για το σχολικό έτος 2015-2016 η οποία παρουσιάζεται και στα πλαίσια της «Άνοιξης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2016».