20 Νοεμβρίου 2012

Σχολική γιορτή της επετείου της 17ης Νοέμβρη 1973 (η άποψη του Διευθυντή μας)

Την Παρασκευή 16-11-2012 γιορτάστηκε στο σχολείο μας με τη σοβαρότητα που της αξίζει, η επέτειος της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη του 1973. Η φιλόλογος καθηγήτρια του σχολείου μας κυρία Νάνσυ Πανηγυράκη ετοίμασε μία παρουσίαση των γεγονότων εκείνων των ημερών με έναν πολύ ενδιαφέροντα τρόπο, κάνοντας μία εμπεριστατωμένη αναφορά στα πολιτικά γεγονότα που προηγήθηκαν καθώς και στο ίδιο το γεγονός. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στη λογοκρισία που επιβλήθηκε από την αρχή της χουντικής διακυβέρνησης της χώρας έως το τέλος της χούντας στις εφημερίδες, στα έντυπα γενικότερα αλλά ακόμη και στους στίχους των τραγουδιών της εποχής εκείνης.
Η παρουσίαση των γεγονότων παράλληλα, σε τρεις ξεχωριστές αίθουσες, στις τρεις τάξεις (Α΄, Β΄, Γ΄) του σχολείου μας έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές μας να παρακολουθήσουν με περισσότερη προσοχή και ησυχία την εκδήλωση και να νιώσουν καλύτερα τα γεγονότα.
alt
Στη συνέχεια όλοι μαζί, μαθητές και καθηγητές, παρακολούθησαν τη μουσική εκδήλωση του Μουσικού Εργαστηρίου του σχολείου μας με τραγούδια κατάλληλου με τη γιορτή περιεχομένου στην αίθουσα εκδηλώσεων «Δ. Λαμπράκης». Επί κεφαλής ήταν, όπως πάντα, ο καθηγητής Μουσικής του σχολείου μας κύριος Γιώργος Πογιατζής και ο καθηγητής του σχολείου μας Φυσικός κύριος Τίτος Σμυρνάκης που αυτή τη φορά είχαν τη συνεπικουρία του καθηγητή Μουσικής, κυρίου Γιάννη Γιαννακάκη. Τραγούδησε η εξαιρετική χορωδία του σχολείου μας με τρόπο πολύ συγκινητικό και με την πρωτοκαθεδρία στο τραγούδι της μαθήτριάς μας Νικολέτας Χατζή, που με την βοήθεια και την καθοδήγηση των καθηγητών του Μουσικού εργαστηρίου μας εξελίσσονται σε πολύ ποιοτική η χορωδία και σε πολύ καλή τραγουδίστρια η Νικολέτα μας.
alt
Το κοινό που απαρτίζονταν από μαθητές, καθηγητές και γονείς ενθουσιάστηκε από την απόδοση των τραγουδιών και εντυπωσιάστηκε από τον πρωτότυπο τρόπο που παρουσιάστηκε η χορωδία στη σκηνή. Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναγνωριστεί ότι οι καθηγητές του Μουσικού Εργαστηρίου, δίνουν πολύ σημασία ακόμη και στην παραμικρή λεπτομέρεια και σκηνοθετούν με επιτυχή τρόπο κάθε παράστασή του, ώστε πάντα εντυπωσιάζεται το κοινό και επιζητεί εναγωνίως την επόμενη παράσταση και όχι εκδήλωση. Δεν αναφέρεται τυχαία η λέξη παράσταση, αναφέρεται διότι το κοινό ζει έντονα τα μουσικά δρώμενα στη σκηνή, με τρόπο βιωματικό θα μπορούσε να πει κανείς. Μπράβο συνάδελφοι!!!  


altalt
alt